TV-karakterer med Asperger

The Big Bang Theory

Karakteren Dr. Sheldon Lee Cooper har tydelige tegn på Asperger syndrom. Dette kommer ikke direkte frem i serien, men om man har et trent øye er det tydelig på noen få minutter.

Etter min mening er det The Big Bang Theory’s Dr. Cooper som er den karakteren som best klarer å vise autisme tydelig frem til TV-seeren. Dette er en genial serie jeg ofte kjenner meg igjen i, og som utallige ganger har hjulpet meg til å forklare hvordan det er å leve med Asperger.

Som for mange med AS har Sheldon vansker med mellommenneskelig sosial kontakt, han blir kalt C-3PO pga hans stive, klønete gange og bevegelsesmønster. Han har også det man må kunne kalle særinteresser som tog, fysikk og har fotografisk hukommelse noe en del med AS har.

Broen

I Broen har Saga Noren tydlige tegn på Asperger syndrom. Sofia Helen klarer bemerkelsesverdig godt å leve seg inn i karakteren Saga Noren’s vansker knyttet til diagnosen. Dette er som også ved The Big Bang overspilling av en stereotyp, men dette er helt nødvendig om mann i gata skal klare å gjenkjenne de autistiske symptomene.

Dette er en av mine favorittserier og jeg mener karakteren Saga Noren har en realistisk autistisk atferd.

Jeg anbefaler aller å se på disse seriene og prøve å legge merke til Sags og Dr. Cooper væremåte og særtrekk om man vil lære om Asperger men samtidig ha det utrolig artig.

Og nei, dette er ikke å ha det morsomt på bekostning av menneske med en meget gjennomgripende lidelse som Asperger jo er. Spør du meg som har Asperger kommer jeg til å si at dette er fantastisk humor som man må le av.


Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Om autismepodden

Autismepodden er Norges første podcast om autisme. Vårt mål er å formidle faglig korrekt informasjon uten å miste autistenes stemme – For hvem er vel egentlig de virkelige autismeekspertene?

Kategorier

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettstedet aksepterer du dette.  Les mer

Du er offline. Koble til internett for å laste nytt innhold!