Om oss

Velkommen til Autismepodden. Den første norske podcasten om autisme. Autismepodden er drevet av Sondre Bogen-Straume som selv er autist (asperger) og har autisme som sin særinteresse. Podcasten startet som en personlig blogg, men når det viste seg at hovedinnholdet var om autisme og at det som var publisert om det ble godt mottatt, valgte jeg å døpe om bloggen fra «Sondre Straume» til «Autistisk Aktivist».

Med tiden ønsket jeg å også tilby autismerelatert informasjon på andre måter for å øke kunnskapsspredningen. Derfor ble bloggen igjen omdøpt, nå til «Autismepodden».

Grunnen til at jeg startet denne bloggen og podcasten er at jeg daglig ser og opplever at samfunnet ikke har nok kunnskap om autisme og at autister (men også pårørende) hetses, diskrimineres, umyndiggjøres og ekskludert. Jeg så derfor et behov for at noen tok tak i disse problemene og aktivt jobbet mot et bedre samfunn for alle.

Derfor skal Autismepodden være en faglig korrekt podcast og blogg, men samtidig ivareta den personlige opplevelsen av å være autist i dagens samfunn. Jeg streber alltid etter at det som publiseres holder et faglig høyt nivå samtidig som at det ikke bare er fagpersoner, pårørende eller oss med diagnosen som forstår. For det er ikke noe poeng i å spre kunnskap om folk ikke har muligheten til å forstå.

Under «HJEM» poster jeg jevnlig innlegg om autismerelaterte emner. Her er også den siste publiserte podcastepisoden. Flere episoder finner du under «PODCAST». Ellers er det å finne ulik informasjon Asperger syndrom ol. rundt i sidens statiske deler.

Øverst på siden finner du en navigasjonsmeny som linker til alle tilgjengelige ressurser på denne nettsiden.

Om noen har temaer de kunne ønsket at blir tatt opp på podcasten eller bloggen er det bare å ta kontakt ved å bruke kontaktskjemaet på siden «KONTAKT».

Jeg håper at dere finner denne siden interessant og nyttig. Om dere gjør det ta gjerne å følg bloggen og del innlegg fritt.

Spør meg om du lurer på noe!

For det er lov å spørre om alt!

Spørsmål kan sendes inn med kontaktskjemaet eller på messenger. Jeg besvarer ved første anledning. Husk at det er lov å spørre om alt!

Appell om funksjonshemmedes rettigheter

Appell om funksjonshemmedes rettigheter av Sondre Bogen-Straume. Avholdt 07.09.2019 på torget i Sandefjord Kommune.

Foreningen Talerør

Jeg er leder i Foreningen Talerør, vi mener at alle har rett til å bli hørt, derfor skal vi jobbe for at de gruppene som i dag ikke blir hørt får en sterk og klar stemme.

Det er også målet mitt med Autismepodden!

Vi skal aktivt jobbe for at alle mennesker uavhengig av f.eks. funksjonsnivå, kjønn, hudfarge, legning, religion m.v.

Da Foreningen Talerør ikke har én spesifikk målgruppe liknende Handikapforbundet og Foreningen fri, vi jobber istedet for å forene de ulike røstene i samfunnet om det felles mål å skape et inkluderende samfunn der alle har like muligheter til å lykkes.

Om autismepodden

Autismepodden er Norges første og eneste podcast om autisme. Vårt mål er å formidle faglig korrekt informasjon uten å miste autistenes stemme – For hvem er vel egentlig de virkelige autismeekspertene?

Mer om podcastens produsent finnes her!

Kategorier

Abonner på nettstedet via e-post

Oppgi e-postadressen din for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 558 andre abonnenter

Du er offline. Koble til internett for å laste nytt innhold!

%d bloggere liker dette: