Foredrag

Autisme er en tilstand som de fleste har hørt om, men de færreste faktisk vet hva er. Derfor holder jeg kurs om autisme både privat og gjennom Autismeforeningen i Norge, Vestfold fylkeslag. De fleste kursene som tilbys i dag er av og med fagpersoner som selv ikke er autister. Det er grunnen til at jeg holder kurs, for om folk skal forstå autismen dens effekt må den teoretiske kunnskapen kombineres med erfaringer fra virkeligheten.

Hvem er egentlig mest kvalifisert til å fortelle hvordan det faktisk er å ha autisme og hvordan de ulike aspektene av diagnosen innvirker på autister og omgivelsene i hverdagen?

Ved interesse for kurs eller spørsmål kan dette sendes inn med kontaktskjemaet eller på messenger. Jeg besvarer ved første anledning.

Avholdte kurs:

2018

2019

  • NAV-Horten: Vi var tre stykker fra Autismeforeningen, Vestfold som avholdt kurs. Kurset var av en generell karakter, men med noen tilpasninger til NAVs behov. Fikk et spørsmål om kurset bevist var laget med humor, noe det ikke var, men det er alltid bra når kurset oppleves som både morsomt og nyttig!
  • Habiliteringstjenesten ved SiV HF: Dette kurset avholdt jeg alene og ikke i regi av Autismeforeningen. Hab. opplevde kurset som både relevant og morsomt.
  • Thor Heyerdahl VGS: Jeg og daværende/ tidligere leder i Autismeforeningen i Norge, Vestfold fylkeslag, Anne-Britt avholdt et to timers kurs for en psykologiklasse.

2020

  • Thor Heyerdahl VGS: Avholdt 4. juni – Det var godt oppmøte på foredraget og svært engasjerte elever som stilte mange fornuftige spørsmål, på tross av at det var siste timen den klassen hadde undervisning i psykologi.
  • NAV Holmestrand: 23. september – Kurset ble avholdt hos NAV Holmestrand og det var godt oppmøte.
  • Sykehuset i Vestfold HF: 6. november avholdt jeg (som leder av Autismeforeningen, Vestfold fylkeslag) sammen med avdelingslederen på Glenne Regionale senter for autisme, Hilde Tafjord, et 30 minutters lynkurs om autismespekterforstyrrelser for leger helsepersonell i somatikken. Foredraget kan sees på videoen under.
  • SMI-skolen i Vestfold og Telemark: 18. november avholdt jeg og nestlederen i Autismeforeningen, Vestfold fylkeslag kurs om ASD for ansatte ved SMI-skolen. Vi benyttet to presentasjoner hvorav den ene var generell og den andre var mer spesifikk for skoler.
  • Greveskogen videregående: 25. november presenterte jeg og nestlederen i Autismeforeningen, Vestfold fylkeslag autisme. Vi benyttet den generelle presentasjonen.

Standardversjonen av kurset under!

Om autismepodden

Autismepodden er Norges første og eneste podcast om autisme. Vårt mål er å formidle faglig korrekt informasjon uten å miste autistenes stemme – For hvem er vel egentlig de virkelige autismeekspertene?

Mer om podcastens produsent finnes her!

Kategorier

Abonner på nettstedet via e-post

Oppgi e-postadressen din for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 557 andre abonnenter

Du er offline. Koble til internett for å laste nytt innhold!

%d bloggere liker dette: