Kunnskapsbase

  ' A B D E F H I K L N O P R S T U V
 • Early Intensive Behavioral Intervention

  Tidlig og intensiv atferdsanalytisk behandling, intern­­asjonalt beskrevet som EIBI (Early Intensive Behavioral Intervention), er en evidensbasert intervensjon for barn på 2-5 år med autisme. Intervensjonen er intensiv, helst 20-40 timer i uken over to år, og har som mål å bedre autisters livskvalitet, autonomi, kommunikasjon og så videre.

 • EIBI

  Se Early Intensive Behavioral Intervention for mer informasjon.

 • Er biblioteket tilgjengelig for alle? – Bibliotekaren 3/2021

  Våren 2021 leverte Thea Bellen Haflan bacheloroppgaven i bibliotek og informasjonsvitenskap ved OsloMet. Den handlet om hvilke utfordringer personer med høytfungerende autisme møtte på biblioteket og hvilke tiltak som kunne forbedre bibliotektilbudet.

 • ESSENCE: Early Symptomatic Syndromes Eliciting Neurodevelopmental Examinations

  Den svenske barnepsykiateren Christopher Gillberg har lansert akronymet ESSENCE, Early Symptomatic Syndromes Eliciting Neurodevelopmental Examinations, som et samlebegrep for nevroutviklingsforstyrrelsene (Gillberg, 2010). Begrepet har fått gjennomslag i psykisk helsevern for barn og unge i Norden.

Om autismepodden

Autismepodden er Norges første podcast om autisme. Vårt mål er å formidle faglig korrekt informasjon uten å miste autistenes stemme – For hvem er vel egentlig de virkelige autismeekspertene?

Kategorier

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettstedet aksepterer du dette.  Les mer

Du er offline. Koble til internett for å laste nytt innhold!