Tenke i bilder

I motsetning til nevrotypiske tenker jeg i bilder!

Bildet under illustererer hvordan et ord eller en setning for meg kan se ut. For i mitt hode er alt lagret i bilder… Jeg klarer ikke tenke i ord, dvs at når jeg gjør matte bruker jeg ulike visualiseringsmetoder på ark for å regne ut riktig svar. Jeg kan se mønster i bilder men ikke i ord. Når jeg hører en setning vil den ofte bli lagret som noe liknende dette, når jeg da siden skal huske hva som ble sakt tar jeg opp dette bildet i hode og husker dermed samtalen.

Skjermbilde 2018-01-10 kl. 09.40.01.png

 

Ja dette høres sikkert sykt merkelig ut, men for meg er det naturlig.

Det er mange fordeler ved det å tenke i bilder også, som at jeg aldri lager tegninger over noe men bare byger det ut fra eget hode. Jeg testkjører alt jeg lager i hode før jeg byger det, dermed blir det mindre jobb og kødd med testing og sånt.


Oppdag mer fra Autismepodden

Abonner for å få de siste innleggene til din e-postboks.


Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Om autismepodden

Autismepodden er Norges første podcast om autisme. Vårt mål er å formidle faglig korrekt informasjon uten å miste autistenes stemme – For hvem er vel egentlig de virkelige autismeekspertene?

Kategorier

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettstedet aksepterer du dette.  Les mer

Du er offline. Koble til internett for å laste nytt innhold!