Kvakksalveri

Det finnes utallige former for alternativ behandling mot autisme, men felles for alle er at de ikke virker! Hadde disse behandlingene fungert ville helsevesenet tilbudt dem og de hadde ikke vært alternative.

Det finnes ingen behandling som kan kurere autisme. Det inkluderer dietter som kun har en effekt om det er en bakenforliggende intolleranse, og da har de tilsvarende effekt som å fjerne annet ubehag som stein i skonna.

Vitaminer og mineraler har ingen dokumenterbar effekt på autisme og er generelt oppskriften på kostbar urin! Har du ikke noen mangler er det utelukkende negative konsekvenser av å ta vitamintilskudd, spesielt de fettløslige vitaminene (A, D, E og K) 1Fettløselige vitaminer finnes hovedsakelig i fettholdige matvarer. Disse vitaminene blir fordøyd og oppsugd sammen med fettet. Overdoser av disse, kan gi forgiftninger. Derfor må en være nøye med doseringen av fettløselige vitaminer i form av tabletter eller konsentrater.

Alternative behandlinger er svært ofte kostbart og noen er også direkte farlige!

Under er en video om akupungtur (ikke relatert til autisme). Jeg har valgt å legge den ved da akupungtur er noe mange mener og tror at virker, men som faktisk har liten til ingen medisinsk effekt!

Akupungtur som behandlingsform for autisme har forøvrig ingen effekt i følge forskning, noe som kanskje ikke er rart med tanke på at akupungtur ikke virker…

Homeopari fungerer ikke – Hvertfall ikke bedre en vanlig vann eller sukker!

Jeg gidder ikke å skrive opp alt av type behandlinger som ikke virker og henviser dere heller til å lese mer om dette på Research Autism. Klikk her for å bli vidresendt!

Styreleder, kursarrangør og likeperson for Autismeforeningen i Norge Vestfold lokallag, Produsent og host for Autismepodden og Leder av Foreningen Talerør.
Jobber for et varmere samfunn der alle uavhengig av legning, kjønn, funksjonsnivå, rase m.m. har like muligheter. Har organisasjons- og ledererfaring fra frivillige, interessepolitiske organisasjoner og politisk parti. Holder kurs samt driver podcast og blogg om autismespekterforstyrrelser. Er aktiv brukerrepresentant og har erfaring fra diverse samarbeid med spesialisthelsetjenesten. Vært folkevalgt til Råd for mennesker med nedsatt funksjonsevne i Tønsberg kommune.
Stiftet i 2019 Foreningen Talerør da jeg opplever at det er flere grupper i samfunnet som ikke har en stemme. Foreningen Talerør er "den inkluderende foreningen" som skal være et talerør for alle grupper - også de som i dag ikke har en interesseorganisasjon som fremmer sin sak.


Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Om autismepodden

Autismepodden er Norges første og eneste podcast om autisme. Vårt mål er å formidle faglig korrekt informasjon uten å miste autistenes stemme – For hvem er vel egentlig de virkelige autismeekspertene?

Mer om podcastens produsent finnes her!

Kategorier

Abonner på nettstedet via e-post

Oppgi e-postadressen din for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 558 andre abonnenter

Du er offline. Koble til internett for å laste nytt innhold!

%d bloggere liker dette: