Autismepodden fordømmer Russlands krig i og mot Ukraina!

Autismepodden fordømmer Russlands krig i og mot Ukraina!

Russlands krig i Ukraina er et klart brudd på folkeretten og fordømmes på det sterkeste. Dette er en svært alvorlig sak som medfører enorme sosiale og økonomiske konsekvenser for det ukrainske folk.

Å starte krig er aldri akseptabelt og det er nå viktig at norske og internasjonale myndigheter iverksetter sterke tiltak mot Russland.

For Autismepodden er det viktig å presisere at Russlands krig i og mot Ukraina ikke er det russiske folks krig og alt ansvar ligger hos Russiske myndigheter. Autismepodden vil derfor på det sterkeste ta avstand fra all diskriminering av russere i Norge og oppfordrer til at det jobbes for fremdeles gode relasjoner mellom russiske, ukrainske, norske og andre i fremtiden.

Det florerer nå av falske nyheter og propaganda rundt krigen i Ukraina. Der er derfor viktig å utvise god kildekritikk før en deler saker på sosiale medier. I artikkelen fra Faktisk.no under får du råd om hvordan du kan vurdere informasjon om krigen i Ukraina:

Kilde: Silje S. Skiphamn & Eva Akerbæk. (2022, februar 24). Slik vurderer du informasjon om krigen i Ukraina. Faktisk. https://www.faktisk.no/artikler/z826l/slik-vurderer-du-informasjon-om-krigen-i-ukraina


Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Om autismepodden

Autismepodden er Norges første podcast om autisme. Vårt mål er å formidle faglig korrekt informasjon uten å miste autistenes stemme – For hvem er vel egentlig de virkelige autismeekspertene?

Kategorier

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettstedet aksepterer du dette.  Les mer

Du er offline. Koble til internett for å laste nytt innhold!