Foredrag

Foto: Olav Helland, Tønsbergkonferansen 2024

Autisme er en tilstand som de fleste har hørt om, men de færreste faktisk vet hva er. Derfor holder jeg kurs om autisme både gjennom Autismepodden og Autismeforeningen i Norge Vestfold lokallag. De fleste kursene som tilbys i dag er av og med fagpersoner som selv ikke er autister. Det er grunnen til at jeg holder kurs, for om folk skal forstå autismen dens effekt må den teoretiske kunnskapen kombineres med erfaringer fra virkeligheten.

Hvem er egentlig mest kvalifisert til å fortelle hvordan det faktisk er å ha autisme og hvordan de ulike aspektene av diagnosen innvirker på autister og omgivelsene i hverdagen?

Foredragene kan avholdes fysisk og digitalt.

Ved interesse for kurs eller spørsmål kan dette sendes inn med kontaktskjemaet eller på messenger. Jeg besvarer ved første anledning.

Avholdte kurs

6. juni 2024

Nasjonal autismekonferanse

På Tønsbergkonferansen 2024 holdt jeg et 20 minutters innlegg om mine erfaringer fra autismedebatten. Innlegget ble godt mottatt. Det var rundt 300 deltagere årets konferanse.

6. juni 2024
5. mars 2024

Thor Heyerdahl videregående

Avholdt foredrag om autisme på to skoletimer for psykologiklasse ved skolen med lederen av Autismeforeningen i Norge Vestfold lokallag, Lillian Gotteberg.

5. mars 2024
25. november 2020

Greveskogen videregående

Vi benyttet den generelle presentasjonen.

25. november 2020
18. november2020

SMI-skolen i Vestfold og Telemark

Kurs om ASD for ansatte ved SMI-skolen. Vi benyttet to presentasjoner hvorav den ene var generell og den andre var mer spesifikk for skoler.

18. november2020
6. november 2020

Sykehuset i Vestfold HF

Jeg (som leder av Autismeforeningen, Vestfold lokallag) sammen med avdelingslederen på Glenne Regionale senter for autisme, Hilde Tafjord, et 30 minutters lynkurs om autismespekterforstyrrelser for leger helsepersonell i somatikken. Foredraget kan sees på videoen her.

6. november 2020
23. september 2020

NAV Holmestrand

Kurset ble avholdt hos NAV Holmestrand og det var godt oppmøte.

23. september 2020
4. juni 2020

Thor Heyerdahl videregående

Det var godt oppmøte på foredraget og svært engasjerte elever som stilte mange fornuftige spørsmål, på tross av at det var siste timen den klassen hadde undervisning i psykologi.

4. juni 2020
2019

Thor Heyerdahl videregående

Jeg og daværende/ tidligere leder i Autismeforeningen i Norge, Vestfold fylkeslag, Anne-Britt avholdt et to timers kurs for en psykologiklasse

2019
2019

NAV-Horten

Vi var tre stykker fra Autismeforeningen, Vestfold som avholdt kurs. Kurset var av en generell karakter, men med noen tilpasninger til NAVs behov. Fikk et spørsmål om kurset bevist var laget med humor, noe det ikke var, men det er alltid bra når kurset oppleves som både morsomt og nyttig!

2019
2019

Habiliteringstjenesten ved SiV HF

Dette kurset avholdt jeg alene og ikke i regi av Autismeforeningen. Hab. opplevde kurset som både relevant og morsomt.

2019
2018

Kysthospitalet Sykehuset i Vestfold HF

Dette kurset ble meget vellykket og jeg har fått tilbakemelding om at det aldri tidligere har møtt like mange til fagmøter tidligere.

2018

Oppdag mer fra Autismepodden

Abonner for å få de siste innleggene sendt til din e-post.


Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Om autismepodden

Autismepodden er Norges første podcast om autisme. Vårt mål er å formidle faglig korrekt informasjon uten å miste autistenes stemme – For hvem er vel egentlig de virkelige autismeekspertene?

Kategorier

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke nettstedet aksepterer du dette.  Les mer

Du er offline. Koble til internett for å laste nytt innhold!