Se oss politiker! — Underskriftskampanje

Nevrodiverse barn og unge trenger tilrettelegging og aksept

Jeg oppfordrer alle jeg kjenner til å skrive under på denne saken. Vi trenger et mer aksepterende, inkluderende, nevrodiverst samfunn!

Dette er ikke min underskriftskampanje, men er laget av eieren av bloggen Nevrodiversrebell: Se oss politiker! Underskriftskampanje — nevrodiversrebell


Teksten under er hentet fra underskriftskampanjen!

Til: Ledere og representanter for de politiske partiene

Nevrodiversitet er en fellesbetegnelse som omfatter bl.a autismespektertilstander, ADHD, dysleksi, dyskalkuli, dyspraksi, Tourettes syndrom osv. Alt dette er tilstander som har sin årsak i nevrobiologi.
Det er store individuelle forskjeller når det gjelder funksjonsevne og behov innen disse gruppene. Men felles for alle er at TILRETTELEGGING og AKSEPT er viktige nøkkelord for fremming av livskvalitet.

Tilrettelegging og aksept mangler dessverre i stor grad i det norske samfunnet idag, både på lokalt og sentralt.

Svært mange nevrodiverse barn og unge har det vondt på skolen, og risikoen for at disse barna og ungdommene skal få lengre perioder med helt eller fullstendig fravær fra skolen er betydelig høyere enn for nevrotypiske barn og unge. Mangel på tilrettelegging og aksept gjør at mange nevrodiverse får dårlig selvtillit og psykiske vansker.

Tallene for psykiske vansker, arbeidsledighet, og avbrutt utdanning for nevrodiverse voksne blir da naturlig nok betydelig høyere enn for nevrotypiske voksne.

Dette er noe som berører en stor del av Norges befolkning!
Anslagsvis har 1 av 10 lese- og skrivevansker, 1 av 5 har symptomer på ADHD, og 1 av 100 er på autismespekteret!Med foreldre, søsken, familie, venne, naboer, lærere, arbeidsgivere, osv., blir det enorme befolkningsgrupper som er berørt!

Vi ønsker en debatt om tilrettelegging og aksept for nevrodiversitet!
Vi vil vite hvordan de forskjellige partiene og politikerne tenker om dette viktige temaet ! Dette kan ha betydning for hvordan vi vil stemme!

VED Å UNDERSKRIVE HER MARKERER VI AT BEDRING AV VILKÅRENE FOR NEVRODIVERSE I NORGE ER ET VIKTIG TEMA FOR OSS, OG AT VI VIL OPPFORDRE DE POLITISKE PARTIENE TIL Å SETTE DETTE PÅ DAGSORDENEN!


Støtter du aksjonen? Følg denne linken og skriv under på siden du blir sendt til!

Deler av dette innlegget er delt fra bloggen Nevrodiversrebell: Se oss politiker! Underskriftskampanje — nevrodiversrebell

Styreleder, kursarrangør og likeperson for Autismeforeningen i Norge Vestfold lokallag, Produsent og host for Autismepodden og Leder av Foreningen Talerør.
Jobber for et varmere samfunn der alle uavhengig av legning, kjønn, funksjonsnivå, rase m.m. har like muligheter. Har organisasjons- og ledererfaring fra frivillige, interessepolitiske organisasjoner og politisk parti. Holder kurs samt driver podcast og blogg om autismespekterforstyrrelser. Er aktiv brukerrepresentant og har erfaring fra diverse samarbeid med spesialisthelsetjenesten. Vært folkevalgt til Råd for mennesker med nedsatt funksjonsevne i Tønsberg kommune.
Stiftet i 2019 Foreningen Talerør da jeg opplever at det er flere grupper i samfunnet som ikke har en stemme. Foreningen Talerør er "den inkluderende foreningen" som skal være et talerør for alle grupper - også de som i dag ikke har en interesseorganisasjon som fremmer sin sak.


One Reply to “Se oss politiker! — Underskriftskampanje”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Om autismepodden

Autismepodden er Norges første og eneste podcast om autisme. Vårt mål er å formidle faglig korrekt informasjon uten å miste autistenes stemme – For hvem er vel egentlig de virkelige autismeekspertene?

Mer om podcastens produsent finnes her!

Kategorier

Abonner på nettstedet via e-post

Oppgi e-postadressen din for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 557 andre abonnenter

Du er offline. Koble til internett for å laste nytt innhold!

%d bloggere liker dette: